Jeugd en Senioren


Bij AV Fivelstreek kun je op een recreatieve manier sporten en trainen. Plezier tijdens het trainen staat voorop. En voor wie wil, komen de prestaties vanzelf.

Trainingsgroepen bij AV Fivelstreek

Er zijn twee trainingsgroepen gevormd:
pupillen 6-10 jaar 
junioren en ouder vanaf 11 jaar

In de winter is de maandag-training in Sporthal Eelwerd, Opwierderweg 65 te Appingedam. Woensdag's blijven we buiten op de atletiekbaan.

Ga naar de trainingstijden

Inhoud trainingen

Trainingen voor de pupillen:
Het doel bij de pupillen is vooral het laten kennismaken met de verschillende onderdelen en het aanleren van de basistechnieken. De pupillen die meer gevorderd zijn zullen een zwaardere en technisch moeilijker training krijgen dan de beginners. De training wordt vaak afgesloten met een spel.

Trainingen voor de oudste groep:
Vanaf de junioren trainen we op een andere manier dan de pupillen. Ook hier zullen beginners eerst alle basistechnieken leren en kennismaken met alle onderdelen. Voor de gevorderde atleten bestaat de mogelijkheid om in meer of mindere mate te specialiseren in het lopen, springen of werpen.

We proberen om zowel voor de oudste groep als voor de pupillen te werken aan de samenwerking en het groepsgevoel. Atletiek is dan wel een individuele sport, maar in je eentje trainen is ook niet leuk.

Onderdelen van de trainingen:
Pupillen: sprinten - hordelopen - middellange afstand - kogelstoten - balwerpen - discuswerpen - hoogspringen - verspringen - hinkstapsprong en polsstokverspringen.

Junioren: sprinten - hordelopen - middellange afstand - kogelstoten - speerwerpen - discuswerpen - hoogspringen - verspringen - hinkstapsprong  en polsstokhoogspringen.

Leeftijdsindeling


 Mini’s 6 en 7 jaar
 Pupillen C 8 jaar
 pupillen B 9 jaar
 pupillen A 10 en 11 jaar
 Junioren D 12 en 13 jaar
 junioren C 14 en 15 jaar
 junioren B 16 en 17 jaar
 junioren A 18 en 19 jaar

Voor de pupillen, junioren en senioren is bepalend het kalenderjaar waarin de  leeftijd is bereikt.