Marathonreis 2019


Marathonreis 2019 gaat naar Luxemburg

De twaalfde editie van de marathonreis van AV Fivelstreek gaat naar Luxemburg. Het gaat om een avondmarathon, op zaterdag 1 juni. De start is om 19.00 uur.

Alternatieve afstanden zijn de halve marathon, de marathon in estafettevorm door teams van vier lopers en een team van drie lopers over 5 kilometer. Meer informatie is te vinden op:  http://www.ing-night-marathon.lu/de/.

Voor een aantal leden is het een nieuwe kennismaking met Luxemburg. We zijn er in 2008 ook geweest, onder bijna tropische omstandigheden. Het is een fraai – iets geaccidenteerd - parcours door de stad Luxemburg, met finish in een overdekt stadion. In de catacomben van dat stadion hebben vorige keer twee van onze lopers aan het infuus gelegen. Echt waar! De eventueel noodzakelijke nazorg is dus goed geregeld.

De stad heeft vele bezienswaardigheden te bieden. Maar het is ook een dure stad, zeker wat hotels betreft. Daarom hebben we, net als 11 jaar geleden, gekozen voor een verblijf op  Eurocamping Nommerlayen. Daar hebben we zeven chalets gereserveerd voor 28 personen. Als er meer liefhebbers zijn kunnen we gebruik maken van vier stacaravans voor vier personen. Nommerlayen is van alle gemakken voorzien, met onder andere een overdekt zwembad, sauna en restaurant. Alle verblijven hebben aparte slaapkamers voor twee personen. Meer informatie over Nommerlayen, dat in Nederlandse handen is: https://www.nommerlayen-ec.lu/nl/welkom.html.

De reis duurt van 31 mei tot 3 juni, met drie overnachtingen. Het begin van de trip is de dag na Hemelvaart.

De kosten voor het verblijf bedragen rond de 90 euro per persoon.

Opgeven kan via de mail bij Wiebo:  agnizle@ziggo.nl.

Met vriendelijke groet,

De marathoncommissie

Wiebo, Margreet, Tineke en Bram