(Halve) marathon Enschede

Zondag was het zo ver. De Enschede Marathon. Onze vereniging was met een groot aantal aanwezig. Voor een groot deel van onze lopers was de marathon niet onbekend. Het is namelijk 10 jaar geleden dat de marathonreis die jaarlijks wordt gehouden (met uitzondering van de coronaperiode) naar Enschede ging. In Twente was Vosje de snelste loper van het gezelschap. In een rap tempo van 3.57 minuut per km volbracht de 42,2 km in een tijd van 2 uur en 47 minuten. Wietze was ook van de partij en volbracht de marathon in een tijd van 3 uur en 14 minuten. Hij viel daarbij net buiten de podiumplaatsen van zijn leeftijdscategorie. Een klein half uur later finishten Jan ten Hove en Siemon in een tijd van respectievelijk 3 uur en 42 en 3 uur en 44 minuten. Femke zat de beide heren op de hielen door een tijd van 3 uur en 51 minuten neer te zetten. Zij verbeterde daarmee ook haar PR! Elise liet zich horen door een knappe prestatie van 3 uur en 52 minuten neer te zetten. Andries kwam met een tijd van 3 uur en 59 minuten nog net binnen het uur binnen. 10 minuten later was Daan met een tijd van 4 uur en 9 minuut gearriveerd. Ook hij verbeterde zijn PR. Rik liep ook in Enschede. Na recent uitgestapt te zijn tijdens de Ibiza Marathon nam hij zondag revanche door een tijd van 4 uur en 14 minuten neer te zetten. Voor Marloes was het de eerste keer dat ze een marathon mee liep. Het was dan ook zeker dat ze een PR zou lopen, mits ze over de finish zou komen natuurlijk. En dat deed de Holwierster atlete keurig door te finishen in een tijd van 4 uur en 30  minuten. Dorian liep mooi binnen de 5 uur door over de streep te komen in een tijd van 4 uur en 54 minuten.  

Op de halve marathon vaardigden onze vereniging ook lopers af en niet zo maar lopers. Jan van der Velde kwam in 1 uur en 32 minuten over de finish. Johann liep 21,2 km in een tijd van 1 uur en 40 minuten. Gevolgd door Wiebo die de klok kon stilzetten op 1 uur en 52 minuten. Na de afgelopen weken wat lichamelijke klachten te hebben gehad en daardoor de hele marathon in te ruilen voor de halve pakte voor Irene goed uit. Zij liep de halve marathon in 2 uur en 13 minuten. Janna had dezelfde keuze gemaakt en kon tevreden zijn met een tijd van 2 uur en 21 minuten.
Helaas moesten verschillende lopers voortijdig de poging om de hele marathon te volbrengen staken. Een eerdere griep of het warme weer. Jack staakte na 21,2 km de poging nadat hij lange tijd met Wiebo had opgelopen (geen causaal verband overigens). Mariska gaf er na 28,74 km de brui aan en dat wil wat zeggen. Albert van der Noort had het een km eerder bekeken. Margreet was bijna bij de 30 km toen ze moest stoppen. Ondanks dat de lopers de strijd moesten staken, is het lopen van de hiervoor genoemde afstanden al een hele prestatie op zich.