#stayathome marathon Hannover

Afgelopen zondag 26 april stond voor de marathonreis groep de marathon van Hannover gepland. Helaas door de corona virus werd dit weekend gecanceld en moet de groep, volledig in vorm getraind, wachten op de editie van volgend jaar. Vanuit de organisatie van de marathon werd vervolgens een optie toegereikt om de marathon wel te gaan lopen op de dag zelf, maar dan in je eigen woonplaats en houdend aan de RIVM richtlijnen. Daarbij kreeg je de kans om je medaille en je shirt dubbel en dwars te verdienen.
Uiteraard zijn wij als AV Fivelstreek leden niet vies van het organiseren van een alternatief en zo was er snel door een ieder een rondje gemaakt om zijn of haar afstand te kunnen afleggen.

Zondag morgen om 9:00u stonden er dan ook vele AV Fivelstreek leden in de startblokken en vertrokken gezamelijk, op 1,5 m afstand van elkaar, om de gewenste afstand te lopen. Onderweg kwamen we elkaar op gepaste afstand tegen en konden dan ook even naar elkaar schreeuwen om succes te wensen. Dit gaf toch weer een beetje een groepsgevoel, wat we allemaal toch wel een beetje missen. Tevens onderweg was er door Pascal en zijn moeder en door Eric goede verzorging geregeld waarvoor hier nogmaals onze grote dank. Ook dank aan de wandelaars en andere fivelstrekers die ons er door heen hebben geholpen met hun aanmoedigingen onderweg.

Het is was lastig om wat tijden en afstanden te geven omdat elke fivelstreker zijn eigen tijd heeft bij gehouden en ook verwerkt. Toch voor Femke even een speciale felicitatie, daar zij de marathon in een dikke PR heeft voltooid in 3:43:xx. Hiermee wil ik de andere lopers niet te kort doen, maar deze tijden ken ik niet allemaal.

Voor een kleine sfeerimpressie is hier een link naar een aantal genomen foto's van een ieder:
#stayathomemarathon Hannover