46e scholierenloop op 4april 2020

Scholierenloop 2020                       

 AV Fivelstreek uit Delfzijl organiseert zaterdag 4 april voor de 46e keer de Scholierenloop. Dit lijkt nog ver weg maar de inschrijving is al geopend. Veel inwoners uit Delfzijl en directe omgeving hebben in de afgelopen jaren zelf meegedaan en zijn nu aanwezig om hun eigen kinderen aan te moedigen. Op het Sportpark Centrum worden de verschillende afstanden gelopen, waarmee de deelnemers punten kunnen scoren voor hun school.  De vraag is welke school dit jaar gaat winnen.

 Ieder jaar doen er rond de 420 kinderen mee van het basisonderwijs. In zo’n 35 verschillende series worden er 3 verschillende afstanden gelopen. De allerkleinsten in de leeftijd 4 en 5 jaar lopen 200 meter. De deelnemers van 6, 7 en 8 jaar lopen een volledige ronde van 400 meter. Vervolgens mogen de 9, 10, 11 en 12 jarigen hun kunnen laten zien over 2 ronden.Bij de 800 meter series lopen er hazen voor de leerlingen. Bij de 200 en 400 meter zijn er geen hazen, maar wel hardlopers die mee rennen om ze te begeleiden en in de gaten te houden. Ook worden er series door ouders en leraren gelopen, die op deze wijze ook punten kunnen verdienen voor hun school. De aanvangstijd zal om + 13.00 uur zijn. De juiste starttijden per leeftijdsgroep zult u van te voren ontvangen.

Voor alle deelnemers is er een leuke herinneringsmedaille en de nummers 1, 2 en 3 worden gehuldigd op het podium. Daarnaast zijn er natuurlijk ook prijzen voor de winnende scholen.

 Training.

Ook dit jaar bestaat de mogelijkheid voor de deelnemers van de Scholierenloop om te trainen onder begeleiding van de trainers van AV Fivelstreek. Vanaf dit jaar hebben wij een schema gemaakt wanneer er getraind kan worden door de verschillende leeftijden. Hierdoor zal er getraind kunnen worden in kleinere groepjes zodat er voldoende aandacht is voor iedereen. In het schema hieronder zijn de leeftijdsgroepen aangegeven. De training vindt plaats op de atletiekbaan van Sportpark Centrum.

 Wil je hieraan meedoen dan hoef je alleen maar een mailtje sturen naar: scholierenloop@avfivelstreek.nl.

 

Wanneer

Wie

Hoe laat

Maandag 30 maart

4 t/m 6 jaar

van 18.00 uur tot 18.30 uur

Dinsdag 31 maart

9 en 10 jaar

van 18.00 uur tot 19.00 uur

Woensdag 1 april

7 en 8 jaar

van 18.00 uur tot 18.30 uur

Donderdag 2 april

11 jaar en ouder

van 18.00 uur tot 19.00 uur

 

 Inschrijving

Opgave via een Excel bestand dat hier onder te downloaden is:

 De inschrijvingen ontvangen wij graag vóór 20 maart a.s. ingevuld van u terug, zodat we de tijd hebben om de deelnemers in de goede series te plaatsen. Wilt u vooral aangeven of het een jongen of een meisje is. Ook het totaal aantal leerlingen van uw school is belangrijk. Deze hebben we nodig om tot een eerlijke einduitslag te komen. In de bijlage vindt u tevens een voorbeeld opgave strookje voor de leerlingen. Deze kunt u aanpassen naar eigen inzicht.

 Betaling

Betaling van het inschrijfgeld middels overschrijven naar IBAN: NL83RABO0383.021.588 t.n.v. AV Fivelstreek voor 27 maart. Overmaken dan graag o.v.v. Scholierenloop + naam school. Op de dag zelf kan niet meer ter plaatse worden ingeschreven.

 We doen ons best om eind week 13 de startnummers met bijbehorende informatie naar de scholen te verzenden.

Heeft u vragen of is er iets niet duidelijk, neem dan contact op met Niezina Boers via niezina.boers-til@home.nl

Alvast veel plezier met de trainingen.

Met vriendelijke groet,

 Niezina Boers