Geweldige sponsoring framerunners

In mei vorig jaar is bij AV de Fivelstreek een club atleten gestart met Frame Running. Frame Running is een sport die erg geschikt is voor mensen met bijvoorbeeld CP, Spina Bifida, spierziekten, of door een andere reden in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator. Frame Running geeft je de mogelijkheid om te lopen of zelfs te rennen! Een Running Frame is een op maat gemaakte loopfiets met een borststeun en drie wielen, één voor en twee aan de zijkanten. Je bestuurt het Running Frame met het stuur boven het voorste wiel. 

De atleten van de Fivelstreek hebben deze fietsen eerst in bruikleen gehad via Rollick Nederland. Daarna is het de bedoeling dat elke atleet of sportclub zelf in running frames voorziet. De eerste fiets werd vorig jaar al gedoneerd. Tevens werd er een anoniem gift gedaan waarmee  een 2de running frame verwezenlijkt kon worden. Maar mede dankzij een geweldige bijdrage van de Odd Fellows Appingedam werd het al snel mogelijk om samen met Stichting het gehandicapte kind en de Dirk Kuyt Foundation in een keer nog 3 running frames aan te schaffen! In verschillende maten zodat elk kind op een fiets past.

Deze running frames maken het mogelijk dat kinderen met een beperking aan sport kunnen doen, en vooral het samen trainen geeft veel plezier en sociaal contact. Onnodig om te zeggen dat de kinderen heel erg blij zijn met hun eigen running frames in hun clubkleuren! De trainingen gaan goed en binnenkort gaan ze meedoen aan een echte wedstrijd! Wil jij deze coole sport ook eens uitproberen?

Stuur dan een mail naar marloespot4@hotmail.com