Jan Brouwer gaat ‘Elfsteden’ afleggen op supboard

AV Fivelstreek atleet, Jan Brouwer, gaat een Elfsteden tocht afwerken op een supboard.

Op deze manier wil hij geld in zamelen voor de nu nog ongeneselijke ziekte ALS.
ALS is een dodelijke spierziekte. Meer info via volgende link: ALS
Zelf heeft hij in de directe familiesfeer de ziekte van dichtbij meegemaakt.
Zijn vader is namelijk door de ziekte op jonge leeftijd overleden.
Als fanatieke sporter wil Jan de uitdaging en de mooie manier om voor dit goede doel geld in te zamelen combineren. Het supboarden, of standing-up peddelen, houdt in dat hij staande op een plank van ongeveer 4 meter zichzelf al peddelend voortbeweegt. Op deze manier moet hij dan de Elfsteden tocht van 220 km volbrengen.
De uitdaging vindt plaats tijdens de elfde editie van de SUP11-City Tour, die gehouden wordt van 11 t/m 15 september van dit jaar.
Het trainen is inmiddels al gestart, maar de kilometers zullen nog opgeschroefd moeten worden. Het staat vast dat het een hele uitdaging wordt, maar dit geeft hem tevens de wilskracht om het tot succes te maken.

Jan wordt tijdens zijn tocht bij gestaan door een volgboot die bemand wordt door zijn familie. Een geslaagde week zal het wat hem betreft zeker worden.

Mensen die Jan willen ondersteunen met een sponsorbedrag kunnen dit doen via het speciale rekeningnummer. Deze is als volgt:

NL41RABO0335499910
ten name van J. Brouwer

Ook de media heeft de uitdaging al opgepikt en is Jan te zien geweest in de Eembode "Jan peddelt Elfstedentocht"  ( klik op link om verslag te openen) en ook al op tv bij RTV Noord. Hieronder daarvan een expressie: