Nieuwe voorzitter

De ledenvergadering van de AV Fivelstreek uit Delfzijl verliep vorige week anders dan anders. Deze keer kwamen niet de leden niet naar het clubgebouw op Sportpark Centrum, maar kwam het bestuur via een beeldscherm naar de leden. Een digitale jaarvergadering dus. Met het bestuur in de studio van Led Wall Holland op Bedrijvenpark Fivelpoort in Appingedam en de leden vanaf de bank, keukentafel of thuiswerkplek gaf dat een gezellige mix van interieurinkijkjes.

Het coronajaar 2020 heeft ook bij het de atletiekvereniging een zwaar stempel gedrukt op de jaarcijfers, het ledenaantal en de activiteiten. Voor 2021 zet het bestuur in op het doorgaan van de Onder aan Diek atletiekwedstrijd op de nieuwe baan in september en de Zeemijlenloop op zondag 31 oktober.

Boelo Raske gaf als aftredend voorzitter het stokje letterlijk door aan Bram Noordhuis. Bram is al jaren lid van AV Fivelstreek en rent wekelijks een fors aantal kilometers kris-kras door de gemeente Eemsdelta. Hij is een graag geziene deelnemer van clubactiviteiten en is creatief. Creatief want al voor zijn aantreden als voorzitter nam Bram het initiatief om de bedankjes aan clubleden voor diverse werkzaamheden langs te laten brengen door het rennende duo Tjakko en Henk. Tijdens de ledenvergadering is de film daarvan vertoond.

Na dit officiële gedeelte volgde er een pubquiz met een mix van atletiek en wereldvragen. Niet iedereen had een actieve herinnering aan alle gebeurtenissen en zodoende werden hier en daar wat vragen onjuist beantwoord. Dat kon echter de pret niet drukken, de sfeer zat er tijdens de hele avond goed in.Ondanks dat hoopt de club volgend jaar de ledenvergadering weer live te doen in het eigen clubgebouw.