Wijziging in aankomst en vertrek tijdens trainingen

Beste leden,

Gezien de nieuwe maatregelen van de regering om het coronavirus te bestrijden, hebben we moeten besluiten de trainingen iets anders te gaan organiseren.

Loopgroepen wijziging betreft aankomst en vertrek

Gelukkig kunnen we als buitensport voor volwassenen vanaf deze week, net als voorheen, op dezelfde manier blijven trainen. Maar voor de kantine gelden ineens andere regels. Die kunnen we als verblijfs- en kleedruimte alleen gebruiken als we gaan controleren op het coronatoegangsbewijs (CTB).

Dat gaan we niet doen. In de komende periode gaan we voor de training verzamelen op het pleintje voor de kantine. Om toch je spullen kwijt te kunnen, gaan we ons materiaalhok gebruiken als opslag voor het neerzetten van meegebrachte tassen. De deur van het hok gaat gedurende de training op slot. Dringend verzoek aan mensen die met de auto komen om hun spullen daarin achter te laten.

Op de woensdag-, zaterdag- en zondagmorgen zijn er kleinere groepjes van de club bezig met een duurloop. Na afloop wordt er gezamenlijk koffie gedronken in de kantine. We willen dit toestaan, mits er in dat groepje iemand de controle op het coronatoegangsbewijs voor zijn of haar rekening neemt en alle betrokkenen het over deze gang van zaken eens zijn. Anders is het een kwestie van buiten verzamelen en buiten afscheid nemen.

Dus wil je in de kantine koffie drinken of verblijven zorg dan dat je een QR-code bij je hebt. Zo maak je het je zelf makkelijk en je clubgenoot die die dag belast is met de QR-controle.

Wijziging jeugd en ouders jeugd

Voor de jeugd tot 18 jaar, die sinds korte tijd binnen sport , is geen coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Voor ouders die hun kinderen brengen, is de sporthal helaas niet toegankelijk. Afscheid nemen en uitzwaaien wordt vanaf nu buiten gedaan.

 

 

Voor de trainers en vrijwilligers veranderd er niets, onderstaande alinea komt van de site van NOC-NSF.

  • Geldt de CTB-plicht ook voor vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn?
  • Nee, vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, arbitrage, alle vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten op een binnen(sport)locatie wel een CTB tonen.

 

 

We hopen op deze manier het plezier in het sporten voor iedereen te kunnen behouden. Zo gauw er zaken veranderen, worden jullie weer op de hoogte gesteld. Laten we hopen dat deze periode niet te lang duurt.

 

Met sportieve groet,

Het bestuur