Skip to main content Skip to footer

Triatlon

daag jezelf uit!

Triatlon

Fietsen, lopen of zwemmen het zijn allemaal leuke sporten en uitdagend om te doen. Maar je kunt zo ook alle drie combineren en dan er een combinatieduursport van maken. Deze tak van sport heet: Triatlon.
Je doet meerdere sporten achter elkaar, die elk op zich ook al een uithouding vergen.
De triatlon is dan ook uitstekend geschikt voor mensen die wel van een uitdaging houden. De loop en fiets trainingen starten bij het club gebouw en de zwemtrainingen wordt gehouden in zwembad Dubbelslag. We oefenen meerdere avonden in de week voor de triatlon.

Triatlon bij Av Fivelstreek

Av Fivelstreek beschikt sinds 2018 over een triatlongroep, met een fiets, loop en zwemtrainer. Dat de triatlon  zwaar, ongezond en dat alleen mannen er geschikt voor zijn, is volgens ons natuurlijk onzin. Iedereen kan een triatlon doen. Ook kinderen. Mits je je zwemdiploma’s hebt natuurlijk. Er zijn speciale starters-afstanden, zodat jij niet meteen die ironman (3,8 km zwemmen, 180,02 km wielrennen en 42,2 km hardlopen) hoeft te gaan doen, verder heb je nog veel verschillende afstanden in de triatlon sport. Triatlon volgorde is zwemmen, fietsen en hardlopen. Een atleet die de sport triatlon beoefent noem je een triatleet. Het is wel belangrijk als triatleet dat je sportief bent ingesteld, ook is veel training erg belangrijk.

Soorten triatlon afstanden

  • Mini ( 100m zwemmen- 5 km fietsen- 1,25 km lopen)

  • Halve sprint ( 375m zwemmen- 10 km fietsen- 2,5 km lopen)

  • Achtste/ sprint ( 500/750m zwemmen- 20 km fietsen- 5 km lopen)

  • Kwart/ standaard ( 1000/1500m zwemmen- 90 km fietsen- 21,1 km lopen)

  • Midden ( 1900m zwemmen- 90 km fietsen- 21,1 km lopen)

  • Lang (3800m zwemmen- 180 km fietsen- 42,2 km lopen)

 

Kom jij bij ons trainen?

Lijkt het jou nou leuk om deze uitdagende tak van sport een keer te gaan beoefenen? Of heb je het al lang niet meer gedaan en wil je het weer oppakken? Dan ben je van harte welkom bij AV Fivelstreek in Delfzijl. Geef je op via onderstaande link of kom een keer vrijblijvend meedoen! Hopelijk zien we jou op een avond op de club verschijnen!