Skip to main content Skip to footer

Actie in Uithuizermeeden

Gisteren stond de Eemsmondloop Uithuizermeeden op het programma en dan weet je dat dat een deel van onze leden daar te vinden is. Demian maakt volop kans op de winst. Siemon, Roy en Jorus zijn in topvorm. Jan en Richard doen goed mee en Jack is weer op de weg terug. Voor Femke is de winst belangrijk en Suzanne gaat vol voor de 5 km, waar zij op koers ligt om aan het einde van het circuit de stimulatieprijs mee naar huis te nemen. De dames Bosscher en Veldman hadden een pact afgesproken. Suzanne zou Femke zo veel mogelijk uit de wind houden, zodat Femke de 45 minuten kon halen. 
Al snel tekende zich een kopgroep af met daarin Demian, Gerben Vermij en Willem Lenting. Na de eerste ronde kwam Lenting op respectievelijk 1 en 2 minuten voorsprong door op Vermij en Zijlstra. Om dat gat dicht te lopen is een hele opgave en het mag dan ook geen verrassing zijn dat onze atleet geen beslag kon leggen op de eerste plaats. Met een tijd van 38.23 kwam hij als 3e loper over de streep. Wel werd hij 2e in zijn categorie en hij ligt daarmee nog mooi op koers. Geen man over boord. Siemon, Roy en Jorus volgden op respectievelijk op 40,58,  40,59 en 42.23. Kort daarachter kwam Richard met 42.59. Jan ten Hove maakte kort voor de finish kennis met een hond. De hond zag Jan en het was voor de hond liefde op het eerste gezicht. Hij dacht in Jan een ideale speelkameraard te hebben gevonden. Jan was vooral blij dat hij de hond op tijd zag en niet viel. Toch liep onze goedlachse (op dat moment iets minder) een keurig tijd van 46,41. Nu we het toch over goedlachse atleten hebben, 3 minuten later kwam de kersverse opa  Jack over de finish in een keurige tijd van 49,22..
Bij onze vrouwelijke atleten ging het allemaal redelijk volgens plan. Althans de eerste km. Suzanne kon Femke goed uit de wind houden, maar daarna was de koek op. Zij moest lossen en Femke ging verder met haar begeleider op de fiets. Zorgen hoefde zij zich niet meer te maken. Femke triomfeerde op de 10 km door een tijd van 45.52 te lopen. Zij liet haar nabije volgster op 2 minuut afstand. Suzanne deed het ook goed op de 5 km en de eerste plaats lag dan ook in het verschiet. Helaas, werd zij vlak voor de finish ingehaald door een concurrente. Extra aanzetten zat er niet meer in en met een tijd van 23.32 volgde zij op 4 (!) seconden op de nummer 1.

Oh ja, er zijn ook nog een paar foto's gemaakt.

 

 

About the author

avFivelstreek