Skip to main content Skip to footer

Hardlopen in een groep!

Bij de gezelligste vereniging van Groningen!

Loopgroep

Hardlopen in een groep

AV Fivelstreek is een vereniging waar met plezier en altijd in goede sfeer hardlopen voorop staat. Of je nu een beginnende loper bent of dat je al meerdere marathons hebt afgewerkt. Het kan natuurlijk ook dat je al een tijd niet hebt hardgelopen maar het wel weer wil oppakken, voor iedere loper is er passende loopgroep om in mee te trainen en zo ook je loop prestaties te onderhouden of te verbeteren. De hardloopgroep is het grootste onderdeel van de vereniging naast de atletiekbaan, frame running en triatlon. Regelmatig gaan we gezamenlijk naar evenementen toe, waarbij naast het plezier ook het wedstrijdelement niet vergeten mag worden.

Hardloop trainingsdagen

Iedere week worden er op de dinsdag en donderdag avond in groepsverband getraind bij de atletiek verenging in Delfzijl. Het startpunt van elke training is ons clubgebouw op het Sportpark Centrum in Delfzijl. Daar is ook onze 400 meter atletiekbaan te vinden. De 400 m lange kunststofbaan leent zich met name goed voor de kortere intervaltrainingen, terwijl langere afstanden beter op de weg kunnen worden hardgelopen.

Weekend hardlopen in een loopgroep

Op de zaterdag- of zondagmorgen zijn er, buiten de trainingen om, ook groepen die bij elkaar komen om te gaan trainen. Dit zijn dan de langere afstanden die gelopen worden voor als er bijvoorbeeld getraind wordt voor een marathon. Er is zelfs een woensdagmorgen groep voor mensen die bijvoorbeeld 's avonds even niet kunnen door hun werk of andere verplichtingen.

Waarom hardlopen in een loopgroep?

Door te hardlopen in een loopgroep krijg je meer motivatie om door te gaan en kan je nieuwe doelen behalen. Doordat je met verschillende mensen bent heeft iedereen andere ervaringen en kun je van elkaars ervaringen en kennissen leren. Het is ook goed voor de veiligheid om in de avond te hardlopen in een groep zodat je niet alleen over straat loopt. Verder is het een goede sociale activiteit door te hardlopen in een groep ontmoet je meer mensen en deel je met elkaar de dezelfde interesses.

Hardlopen bij AV Fivelstreek

Wil jij beginnen met hardlopen, het weer oppakken of ben je al gevorderd hardloper? Er is in Delfzijl bij Atletiekvereniging Fivelstreek altijd een groep waarbij jij je kunt aansluiten. Wij zullen er alles aan alles doen zodat jij je thuis voelt. Meld je aan via de link hieronder.