Skip to main content Skip to footer

Scholierenloop Delfzijl

Op 13 april 2024

Scholierenloop 13 april 2024

Een van de jaarlijkse tradities die Delfzijl rijk is, is de Scholierenloop. Veel inwoners uit Delfzijl en directe omgeving hebben in de afgelopen jaren zelf meegedaan en zijn nu aanwezig om hun eigen kinderen aan te moedigen. We zijn trots dat we als atletiekvereniging ieder jaar de Scholierenloop voor de basisschooljeugd kunnen houden. De vraag die elk jaar gesteld wordt, is welke school gaat er met de prijs naar huis. 

Aan belangstelling geen gebrek. Jaarlijks doen er rond de 420 kinderen mee  De allerkleinsten in de leeftijd 4 en 5 jaar lopen 200 meter. De deelnemers van 6, 7 en 8 jaar lopen een volledige ronde van 400 meter. Vervolgens mogen de 9, 10, 11 en 12 jarigen hun kunnen laten zien over 2 ronden. Bij de 800 meter series lopen er hazen voor de leerlingen. Bij de 200 en 400 meter zijn er geen hazen, maar wel hardlopers die mee rennen om ze te begeleiden en in de gaten te houden. Ook worden er series door ouders en leraren gelopen, die op deze wijze ook punten kunnen verdienen voor hun school.

Voor alle deelnemers is er een leuke herinneringsmedaille en de nummers 1, 2 en 3 worden gehuldigd op het podium. Daarnaast zijn er natuurlijk ook prijzen voor de winnende scholen. Kortom: voldoende reden om mee te doen of als toeschouwer aanwezig te zijn. 

 

Meer informatie? Lees hier de informatiebrief die recent naar de scholen is gestuurd. Informatiebrief

 

Het aanmeldformulier kan gestuurd worden naar het het secretariaat secretariaat@avfivelstreek.nl