Skip to main content Skip to footer

Frame Running

bij de gezelligste atletiekvereniging van Groningen!

Frame Running

bij de gezelligste atletiekvereniging van Groningen!

Frame running

Wat is Frame Running

Frame Running is een onderdeel van de para-atletiek. Je beoefent de sport met een driewielframe zonder pedalen en met een borststeun. Je gebruikt je voeten om voort te bewegen waardoor je kunt lopen of zelfs rennen. Het is een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel. Frame running word beoefend op de atletiekbaan. Voorheen heette de sport Race Running. Av Fivelstreek is samen met Groningen atletiek de enige atletiek verenging die Frame running aan bieden.

Voor wie is Frame running geschikt?

Frame Running is geschikt voor kinderen, jongeren en (jong) volwassenen met een lichamelijke beperking, zoals Cerebrale parese, spina bifida, MS, hersenbloedingen of syndromen, die in het dagelijkse leven een rollator of rolstoel gebruiken om zich voort te bewegen. Ook is het heel geschikt voor mensen die moeizaam lopen zonder hulpmiddel. Naast het feit dat frame running zeer geschikt is om je conditie te verbeteren, kan het ook goed ingezet worden tijdens revalidatie. Ook is het handig voor thuis zodat je met familie of vrienden een stukje kunt gaan wandelen

Frame Running bij Av Fivelstreek

Av Fivelstreek biedt deze sport sinds 2021 aan! Inmiddels hebben we een leuke gezellige club kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar. Alle leeftijden vanaf 6 jaar zijn natuurlijk welkom! Drie ervaren trainers zorgen voor een leuk programma afgestemd voor de gezamenlijke groep. Vanzelfsprekend wordt besproken wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van het individu, zodat een ieder het beste uit zichzelf kan halen, en vooral veel plezier beleefd aan deze prachtige mooie sport! We hebben een positief kijk op het leven en kijken vooral naar datgene wat wel kan. Naast de trainingen bezoeken we regelmatig wedstrijden welke door heel Nederland georganiseerd worden. Wij richten ons dan vooral op de Frame Running wedstrijden in het noorden. Blije en trotse gezichten daar doen we het voor.

 

Wil jij Frame Running een keer proberen, kom dan gerust vrijblijvend langs! We trainen op woensdagavond van 17.45 tot 18.45 uur. Neem voor meer informatie contact op met Marloes Pot.