Skip to main content Skip to footer

Alle vormen van atletiek

Bij de gezelligste club van Groningen

Alle vormen van atletiek

bij de gezelligste club van Groningen

Beginnen met Baanatletiek bij Av Fivelstreek

Atletiek vormt de basis van vele sporten en ook de basis van onze vereniging. Atletiek kun je individueel beoefenen maar ook in groepsvorm. Iedereen heeft wel eens aan atletiek gedaan. In alle tak van sporten is wel ergens een onderdeel van de baanatletiek terug te vinden (lopen, springen en werpen). Samen met de zwemsport is Atletiek de oudste sport ter wereld. Alle leeftijden kunnen bij onze verenging meedoen aan baanatletiek.

Baanatletiek trainingen

Natuurlijk doen we de sport voor plezier maar soms doen we ook mee aan wedstrijden. We trainen op maandag en woensdag avonden op de 400 meter baan, tijden van de trainingen hangt van de leeftijd af. Bij atletiek is het erg belangrijk dat je een goede uithoudingsvermogen hebt maar ook een goed doorzettingsvermogen is erg belangrijk.

Verschillende soorten Baanatletiek

Bij Av Fivelstreek kan je alle soorten vormen van atletiek beoefenen. Wist je dat er veel verschillende onderdelen zijn van atletiek? Binnen de baanatletiek heb je de onderdelen lopen, springen en werpen. Binnen deze onderdelen heb je ook weer allemaal verschillende disciplines, zoals:

  • Hardlopen: Sprinten, hordelopen, middellange- en lange afstand.

  • Springen: Hoogspringen, verspringen, hink-stap-springen en polsstokhoogspringen.

  • Werpen: Kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen, kogelslingeren, balwerpen, gewichtwerpen.

  • Meerkamp: Een mix van bovenstaande onderdelen.

 

Kom jij bij ons op baanatletiek?

Ben je geïnteresseerd en lijkt het je leuk om een keer mee te gaan doen bij onze verenging?

Geef je dan op via onderstaande link. Je kunt natuurlijk altijd een keer vrijblijvend langs komen en meekijken. Je kunt ons dan vinden bij de 400m baan naast het clubhuis. Natuurlijk kun je ook een keer meetrainen zodat je kunt zien als de sport Baanatletiek wat voor jouw is, geef dat dan wel even vooraf aan. Bij de verenging houden we veel clubrecords bij, misschien ben jij wel de volgende die ze verbreekt. Hopelijk zien we jouw binnenkort op de club verschijnen!