Skip to main content Skip to footer

Berenloop

Afgelopen weekend stond Terschelling in het teken van de Berenloop Terschelling.
Mark en Suzanne deden mee aan de Kleintje Berenloop op de zaterdag. Suzanne had besloten om niet voor een tijd te rennen en zich te sparen voor de komende hardloopevenementen die in de planning staan. Zij finishte in een keurige tijd van 25.59 en werd daarmee onverhoopt ook nog 4e bij de vrouwen senioren 40+. Mark liep de 5 km mooi binnen het half uur en passeerde de eindstreep in een tijd van 28.39.
Op de zondag was het de beurt aan de deelnemers van de hele en de halve marathon.
Gerard ging goed van start bij de marathon en liep de eerste 12 km met de kopgroep van 3 mee. Helaas kon hij het tempo niet vasthouden en werd het volbrengen van de marathon door vermoeidheid en te weinig trainen twijfelachtig. De atleet uit Appingedam besloot dan ook om bij 28 km om het lichaam niet te slopen en het bij een goeie training te laten. Met Barry daarentegen ging het prima. Hij volbracht de olympische afstand in 2.50.43. Bij Demian werden de ambities door griepperikelen opzij gezet en het doel was om de marathon op gemak uit te lopen. Hij finishte uiteindelijk in een tijd van 3.27.34. Sanne liep ook keurig en vond blijkbaar de klinkers op Terschelling interessant en besloot om ze even van dichtbij te bekijken. Gelukkig liep het allemaal goed af en finishte in een mooie tijd van 3.38.33.
Bij de halve marathon was de vereniging ook goed vertegenwoordigd. Lisanne, die de nachten in een tent had doorgebracht, kwam als eerste over de finish in een tijd van 1,56,07. Daan volgde in 1,58,42. Albert en Irene liepen samen op. Albert finishte in 2,03,46 en Irene in 2.03,51. Susan beleefde haar debuut op de halve marathon aan de zijde van vader Gert. Zij finishte in 2,08,28 op de hielen gevolgd door Gert in 2,08,30. Edwin maakte ook zijn debuut op de halve marathon en kwam in 2,12,51 aan bij De Brandaris. Aukje finishte in een keurige tijd van 2.13,16.
Ondertussen zette Bart ook wat recht. In Winschoten had Bart zich ingeschreven voor de 50 km. Helaas lukte het hem niet om deze afstand te volbrengen en dus volgde zondag een nieuwe kans. Deze maal met succes. Hij volbracht de rondje om het Schildmeer in een tijd van 4 uur en 57 minuten. Hulde!
Nog 14

About the author

avFivelstreek