Skip to main content Skip to footer

Demian wil beker Zeemijlenloop snel weer terug

Op het kantoor van Wijnne & Barends is donderdag de grote wisselbeker van de bedrijvenloop overhandigd aan de commissie Zeemijlenloop Delfzijl. Directeur Demian Zijlstra gaf aan de beker op zondag 29 oktober weer terug te willen.

 

Ze nemen de bedrijvenloop zeer serieus bij het scheepvaartbedrijf, dat met zeezicht op een steenworp afstand van het parcours van de Zeemijlenloop ligt. „We willen de beker graag weer winnen,” zegt Zijlstra, die als één van de toplopers in de regio ook zelf meedoet in het bedrijventeam. „We doen met twee teams mee en die bereiden we goed voor. Zo hebben we een aantal loopclinics van Bram Buigel, de hardloper uit Warffum die op de 800 meter in de Nederlandse top meedraait. We doen dat niet alleen om goed voor de dag te komen, maar tegenwoordig moet je als bedrijf ook extra aandacht hebben voor de gezondheid van de werknemers.”

Wijnne & Barends lijkt door de clinics een streepje voor te hebben op de andere bedrijventeams. „Maar als Zeemijlenloop bieden we alle teams een open training aan op de woensdagavond 18 oktober voor de herfstvakantie,” vertelt commissielid Albert van den Noort. „Die wordt gegeven door de bekende looptrainer Guido van Weeren.”

 

De elfde editie van de Zeemijlenloop Delfzijl is weer een echte wedstrijd. Daartoe wordt het parcours van exact 4 zeemijlen binnenkort opgemeten door een official van de KNAU. De route van 7408 meter is hetzelfde gebleven. Die gaat van de start op de atletiekbaan op Sportpark Centrum (aan de Burgemeester Boeremalaan) via groengebieden, de zee, de haven, het strand en het pittige klimmetje richting de nieuwe brug Diekloper naar de finish bij Molen Adam in het centrum van Delfzijl.

Bij de voorgaande edities is gebleken dat de nieuw finishplek met nazit bij de Centrumkerk voor veel extra gezelligheid zorgt. Naast de individuele loop voor wedstrijdatleten en recreanten en de Brandsma|de Jong Bedrijvenloop staan voor de jongste lopers de HEMA Kidsrun en de Framerunners op het programma.

De wedstrijd van de Famerunners maakt deel uit van Univé-circuit met 10 wedstrijden in het hele Noorden.

De Kidsrun en de Framerunners starten om 12.00 uur; de wedstrijd- en bedrijvenloop om 14.00 uur.

Voorinschrijven kan tot en met 13 oktober. Na-inschrijven op de dag zelf is beperkt mogelijk.

About the author

avFivelstreek