Skip to main content Skip to footer

Dijkloop Delfzijl

Op 17 december vond onder betere weersomstandigheden dan vorig jaar op de dijk van Delfzijl de Dijkloop Delfzijl plaatst. Voor de leden van onze vereniging een thuiswedstrijd. Ondanks het ogenschijnlijk mooie weer stond er met name op de terugweg een verraderlijke forse tegenwind.
Bij de marathon kwam Sanne in de categorie mannen senioren t/m 40 man in een tijd van 3.42.26 als eerste over de finish. Hij won daarbij ook een startbewijs van de 60 van Texel. Clubgenoot Femke volgde in een tijd van 3.48.43 en werd daarmee knap 2e bij de vrouwen 40+. Bart zat daar kort op in een tijd van 3.50.23 en pakte daarmee het zilver bij de mannen senioren t/m 40 jaar. Siemon had het tijdens de marathon zwaar, maar legde met een tijd van 4.01.36 wel beslag op de tweede plaats in de categorie mannen 60+.
Bij de halve marathon deed een mooie groep Fivelstrekers mee. Richard kwam als eerste Fivelstreker over de finish in een tijd van 1.36.39. Frank volgde in 1.41.28. Andries, Jan en Jack liepen gezamenlijk en finishten in een tijd van respectievelijk 1.54.17 en 1.54.18. Attie volgde in een nette tijd van 2.03.13. Ook Daan en Dorian liepen gezamenlijk. Zij finishten in een tijd van 2.10.30 en 2.10.31. Vier minuten later volgden Aukje en Ester in een tijd van 2.14.44.
Bij de 15 km waren de plekken 1 t/m 3 voor AV Fivelstreek. Gideon pakte het goud met een tijd van 54.46. Circa 10 minuten later volgde Mark Wiltjer met een tijd van 1.05.58. Auke volgde in een tijd van 1.12.02. Harry Kruijter pakte de 6e plaats met een tijd van 1.15.01. Edwin is goed in vorm en laat dit zien met een tijd van 1.23.19. Ook Lex is in goede doen en liep de 15 km in 1.24.54. Allard volgde in 1.30.09. Harma, Edwin Gorter, en Alex vormden een groepje en finishten in respectievelijk 1.40.33, 1.41.05 en 1.41.29.
Bij de 10 km verschenen eveneens veel deelnemers van de vereniging aan de start. Gerard pakte het zilver met een tijd van 38.06. Jorus volgde met een tijd van 41.38. Harry Raspe en Jan van der Velde zaten elkaar op de hielen met tijd van respectievelijk 44.12 en 44.23. Harry pakte daarmee het brons bij de categorie mannen 40+.Voor Harry was dit de eerste keer dat hij op het podium belandde tijdens een hardloopwedstrijd. Eveneens was er een podiumplek weggelegd voor Suzanne. Zij pakte met een tijd van 50.47 het zilver bij de dames 40+.Wietze volgde in 51.37. Lisanne had het na het keerpunt zwaar, maar liep een keurige tijd van 52.04. Albert van der Noort volgde in 53.07. Frouke en Brechtje liepen keurig de 10 km in een tijd van 57.24. Marloes finishte met een tijd van 57.32 mooi binnen het uur. Mark finishte met een tijd van 1.00.44 net boven het uur. Imca kwam in een tijd van 1.07.53 over de streep.
Ook de 5 km kon op veel belangstelling rekenen. Tess liep de 5 km in een mooie tijd van 27.07. Frits had de hardloopschoenen aangetrokken en finishte in 27.11. Henk liep mooi binnen het uur in 29.27. Gevolgd door Jesper in 29.27. Gevolgd door Niezina in 30.32. Isa en Janny liepen gezamenlijk. Janny begeleidde dochter Isa naar de finish en kreeg daar vanaf het keerpunt hulp van Mark bij, die Isa uit de wind hield. Isa finishte vlak voor moeder Janny in 30.43. Janny finishte een seconde later. Christa en Pascal liepen gezamenlijk en finishten in 31.52. Rene volgde in 33.30. Ben had het zwaar en finishte in 48.20.