Skip to main content Skip to footer

Fivelstreek oogst in Ekenstein

Afgelopen zaterdag was dan toch echt de allerlaatste loop van het Ommelanderloopcircuit. Het circuit houdt helaas op te bestaan, zo jammer, want al jaren werden deze loopjes goed bezocht door onze lopers.
Het werd de lopers zaterdag niet makkelijk gemaakt, gezien de heftige regen en wind van de voorgaande dagen. Het parcours was nat, glad en er lagen veel bladeren en takken. Maar de Fivelstrekers hebben goed van zich laten horen.
Als 1e overall op de 10 km passeerde Barry de streep in een prachtige tijd van 34.56. Deze tijd leverde hem de 1e plaats op en daarmee werd hij ook 1e in het eindklassement van het Ommelanderloopcircuit bij de mannen 40+. Gideon volgende in een tijd van 37.51 en werd hiermee 2e bij de mannen senioren en ook 2e in het eindklassement. Bart liep in dezelfde categorie naar een mooie tijd van 40.30.
Daarna volgde Siemon die een tijd van 41.22 neer zette en dat terwijl hij 3 weken geleden een kleine blessure op liep. Deze tijd leverde hem een 2e plaats op en tevens de 1e plaats in het eindklassement bij de mannen 60+.
Harry wist een tijd van 43.09 op de klok wist te zetten en Auke kwam binnen in een tijd van 45.26. Bram was ook aanwezig en liep deze keer een tijd van 48.47. En Albert liep naar een mooie tijd van 50.32.
Bij de dames wist Femke als 1e Fivelstreker over de streep te komen in een nieuw PR van 42.14. Met deze tijd werd ze 1e bij de vrouwen 40+ en met deze winst, wist ze het hoogst haalbare puntentotaal te behalen voor het eindklassement, die ze dus glansrijk op haar naam zette. Mariska liep in dezelfde categorie naar een tijd van 47.17 en werd hier 3e mee.
Bij de dames senioren liep Janny naar een tijd van 47.24. Deze tijd leverde haar een 3e plek op en een verrassende 2e plek in het eindklassement. Frouwke nam ook deel in deze categorie en liep een mooie tijd van 54.41.
Ook op de 5 km hebben wij goed van ons laten horen. Tess was de eerste Fivelstreker die finishte op deze afstand. Met een prachtige tijd van 24.33 liep ze naar een nieuw PR. Peter liep samen met dochter Karlijn een mooie tijd van 29.09. En ondanks een valpartij wist onze jongste loper, Jesper, knap te finishen in een nieuw PR met een tijd van 29.18. Francisca liep de 5 km in 30.16 en Imca kwam niet veel later binnen met een tijd van 30.49. Gerda was ook aanwezig en wist de streep te passeren in een tijd van 32.13.
We kunnen terug kijken op een mooie laatste keer Ommelanderloopcircuit, waarin we ons als vereniging goed hebben gepresenteerd en waarin er weer meerdere keren PR's zijn aangescherpt.

About the author

avFivelstreek