Skip to main content Skip to footer

Gezusters Veldman, Siemon en Jorus zijn op stoom

De hardloopliefhebber kon afgelopen weekend zijn of haar hart ophalen. Het begon op de vrijdag met de Martini Marathon. Lydia was van de partij en liep de marathon in 3.51.25. Doordat onze ultraloopster ook de enige vrouw was die deelnam, pakte ze ook meteen de eerste plaats. Zo doe je dat!

De zaterdag stond voor onze atleten vooral in het teken van de ThesingeRun. Willemijn beet de spits af en liep de 1200 meter in een tijd 5.09. Zij liet haar oudere zus even zien het moet. Dat had Anneloes goed begrepen en zij volgde het voorbeeld door dezelfde afstand af te leggen in een tijd van 4.44 (!) en met de eerste prijs naar huis te gaan. De familie Veldman is dus weer wat zilverwerk rijker. Bij de 10 km was het Martin die zichzelf presenteerde. Een tijd van 37.29 neerzetten op de 10 km is heel knap. Zeker als je daarmee ook de 3e plaats pakt. Harry volgde een kleine 7 minuten later op 45.19.En dan de halve marathon. Siemon is in vorm en liet dat goed zien in Thesinge. Samen met Jan van der Velde werden ze uitgedaagd door een jong talent en dat moet je bij beide heren niet doen. Siemon liep de 21.1 km in een tijd van 1.30.22. Jan volgde op 1.32.05. Goed voor respectievelijk de plaatsen 8 en 10. Andries was ook van de partij en zette een tijd van 1.47.40 neer. Femke had zich ook ingeschreven voor de halve marathon, maar keerde eerder om. De benen waren nog niet fris genoeg. 

Jorus was zondag in Den Haag. Niet om het kabinet van nuttige informatie te voorzien,  maar om de NN CPC Loop Den Haag. Ons talent had zich al langere tijd op deze loop voorbereid en dat liet zich uitbetalen. Hij zetten op de 10 km een tijd, van let op, 39.48. Goed voor plek 93 en dat is bij zo'n groot loopevenement een geweldige prestatie. Gefeliciteerd!

About the author

avFivelstreek