Skip to main content Skip to footer

Goud voor Maud

Atlete Maud Visscher uit Holwierde heeft dit weekend tijdens de Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor junioren in Bergen op Zoom goud, zilver en brons gepakt op de werpnummers.

Zaterdag won ze bij het kogelslingeren het zilver met een persoonlijk record van meer dan vijf meter (44,98 meter). Dit dankzij een spoedcursus van haar trainer en coach Joop Tervoort. Zondag werd het bij het discuswerpeneen spannende wedstrijd. Zes atleten maakten kans op de te verdelen medailles. Maud slaagde erin om met een pr van 43,20 meter het brons binnen te halen.

Op haar favoriete onderdeel het kogelstoten was ze op voorhand de kanshebber voor het het goud. Helaas werd haar kogel afgekeurd en moest ze met een andere kogel stoten. Dit zorgde even voor verwarring, maar Maud herpakte zich snel na de eerste poging en zette daarna een mooie stabiele serie neer. In de laatste poging presteerde ze het nog om een pr te stoten van 14,61 meter en hiermee was de titel definitief voor haar. Over een aantal weken doet ze mee aan het NK senioren en daarna is het voorbereiden richting het EK in Jeruzalem in augustus.

About the author

avFivelstreek