Skip to main content Skip to footer

Halve van Egmond

Zondag vond in Egmond de NN Egmond Halve Marathon plaats. Traditioneel een van de eerste halve marathons van het nieuwe jaar. De Halve van Egmond staat bekend als een zware halve marathon met 7 km strand en circa 12 km duin. De onvoorspelbare soms snijdende wind en mogelijk lage temperatuur passen bij Januari, zorgen voor een echt avontuur. Aan het einde van de tocht heb je een paar gemene klimmetjes, waar menig hardloper zich kapot gelopen heeft. Een van de klimmetjes heet zelfs ' De Bloedweg'.

zegt genoeg toch? Leuk? Absoluut! Het evenement kan elk jaar op veel deelname rekenen. Dit jaar deden zo'n 18.500 deelnemers mee.

Johann, Daan en Dorian waagden zich aan dit avontuur. Johann is bezig om zijn goede vorm terug te krijgen en liep de 21,1 km in een tijd van 1.41.13. Daan kwam na 2.00.19 over de finish. Dorian volgde 19 minuten in een tijd van 2.19.02.

 

Bij de kwart marathon was Wildrik van de partij. Voor Wildrik is de Halve marathon van Egmond een van de baste hardloopevenementen op de hardloopagenda. Hij is dan ook trouwe deelnemer aan dit evenement. Hij volbracht de afstand in een tijd van 1.16.19

 

 

 

About the author

avFivelstreek