Skip to main content Skip to footer

Hardloop4Daagse vanaf atletiekbaan

Van 8 tot en met 11 mei wordt de derde Hardloop4Daagse gehouden in Delfzijl. De organiserende AV Fivelstreek uit Delfzijl richt zich op hardlopers uit de gehele provincie.

 

“De eerste twee edities waren voor ons om te kijken of het evenement aanslaat,” vertelt Margriet van Angelen. “Al snel werd duidelijk dat het bij de deelnemers goed in de smaak viel. We richten ons op deelnemers uit de gehele provincie Groningen.”

 

“Het mooiste aan de Hardloop4Daagse is dat je niet verplicht bent om vier avonden te hardlopen,” vult Ida Raske aan. “Kan je een avond niet? Geen probleem. Het gaat om je eigen uitdaging. iedere avond is er, net als bij de Wandelvierdaagse, een andere route. Het zijn voor elke hardloper behapbare afstanden. Een ronde is 2,5 km. Het aantal rondes op een avond bepaal je zelf. We beginnen om 18.30 uur en stoppen om 20.00 uur. Elke ronde kom je langs het Sportpark Centrum, waar ook een verzorgingspost is. De laatste avond krijgt elke deelnemer een oorkonde met het aantal gelopen kilometers.”

 

“Het gaat niet alleen om de prestatie,” aldus Lisanne Benes. “Het plezier is minstens zo belangrijk. We zagen de voorgaande edities dat mensen bijna nooit alleen lopen. Vanzelf ontstaan groepjes die hetzelfde tempo hebben. De verleiding om dan toch nog een extra rondje te lopen is daardoor groot. Tijdens de avonden wordt er muziek gedraaid en op de laatste avond speelt Kleintje Mina. Dat zorgt altijd voor een heel mooi sfeertje. We sluiten de laatste avond af met een gezonde snack.”

About the author

avFivelstreek