Skip to main content Skip to footer

Leekster Lenteloop

De lente is aangebroken en dan wordt in Leek de Leekster Lente Loop gehouden. Leek is dichtbij Delfzijl en dus reden verschillende leden af naar Leek.

Als er een hardloopevenement is in de regio, dan is Truus vaak van de partij en dat was in Leek ook het geval. Zij werd door de organisatie gehuldigd als oudste deelneemster die zich had voor ingeschreven. De leeftijd zit haar niet in de weg. Onze golden oldie liep de 5 km in een tijd van 37.02.

Bij de 10 km waren Wietze en Barbara van de partij. Helaas voor Wietze was hij te laat voor het inschrijven van de halve marathon. Dan maar de 10 dacht de Damster atleet en dat legde hem geen windeieren. Hij liep de 10 km in 40.35 en kwam daarmee als eerste in de categorie mannen 50+ over de streep. Barbara passeerde de eindstreep in een tijd 1.07.30.

Bij de halve marathon verschenen Gerard, Demian, Barry, Gideon, Siemon Auke, Jack Franciska aan de start. Gerard en Demian scherpten hun PR nog even aan en het duo kwam in een tijd van respectievelijk 1.14.55 en 1.19.28 over de streep. Zij bleven Barry daarmee net voor. De atleet werd met een tijd van 1.20.34 2e in zijn categorie. Gideon liep ook prima door een tijd van 1.25.20 neer te zetten. Siemon is in vorm en liet dat in Leek goed zien. Hij behaalde het zilver in zijn categorie in een tijd van 1.35.08. Auke volgde zijn zoon in een tijd van 1.46.32. Jack was ook van de partij en liep mooi binnen het uur in 1.54.15. Franciska liep de 21,1 km in 2.23.44
Ook de framerunners waren in Leek. Mattijs deed mee aan de 1 km en volbracht deze afstand in 6.33. Zijn teamgenoot Thijs meldde zich voor de 2 km en dat dit in een keurige tijd van 13.06.

Verder staat het weekend voor de marathonlopers in het teken van de voorbereiding op o.a. NN Marathon Rotterdam en de Marathon van Hamburg. Dat betekent dat de tijd van de 30+ km is aangebroken. Voor sommigen betekent dit dat het de laatste langste afstand duurloop is en de eerste lange duurloop van het jaar in korte broek.

About the author

avFivelstreek