Skip to main content Skip to footer

Marathon Enschede en Cascaderun

Tegelijkertijd met de Marathon Rotterdam was in Enschede de Enschede Marathon. Johann had zich ingeschreven voor de hele marathon. Aukje ging voor de halve marathon. Johann wilde graag binnen de 3,5 uur finishen en wie de doorkomtijden van de Delfzijlster atleet met de app die de Marathon van Enschede volgde, zag dat hij keurig op schema zat. Helaas sloeg het noodlot bij 25 km toe. De benen wilden niet meer en dat is bij het hardlopen wel cruciaal. Desalniettemin liep hij de 25 km wel in een tijd van 2 uur en 11 minuten. Weliswaar geen marathon, maar wel een topprestatie.
Aukje was ondertussen ook in de omgeving van Enschede de halve marathon aan het volbrengen en met een tijd van 2.22.38 lukte dat prima.
Een dag later was in Hoogeveen de Cascaderun. Voor Tjakko is de Cascaderun een evenement dat op zijn hardloopagenda omcirkeld is. De Delfzijlster atleet liep zondag de 5 Engelse mijl en dat in een mooie tijd van 44 minuten en 59 seconden. Barbara, Harma en Franciska stonden bij de start van de 10 Engelse mijl. Harma kwam als eerste over de streep met een tijd van 1.43.12. Franciska volbracht deze afstand in een tijd van 1.49.26. Een seconde later volgde Barbara.

About the author

avFivelstreek