Skip to main content Skip to footer

Maud 9e op EK

De Nederlands kampioene in haar leeftijdsklasse kwam in de eindstrijd tot een verste afstand van 14 meter en 20 centimeter. Maandag had ze in de kwalificatieronde haar bestaande topafstand nog met 10 centimeter verbeterd tot 14,71 meter.

De atlete van Groningen Atletiek bereikte in de finale haar verste afstand al in haar eerste poging. De tweede was ongeldig, de derde 13.95 meter. Daar bleef het bij, want alleen de beste acht kregen nog drie mogelijkheden.

Hoewel het in de finale dus minder goed ging dan in de kwalificatieronde, kan de 18-jarige Visscher terugkijken op een goed kampioenschap. Vooraf had ze gezegd te hopen op een plek bij de eerste twaalf. Kampioene met 17,97 meter, werd de voor Duitsland uitkomende Nina Chioma Ndubuisi.

De Europese jeugdkampioenschappen duren nog twee dagen. Nederland is met 41 beloften aanwezig. Noord-Nederland is alleen met Maud Visscher vertegenwoordigd. Nederland haalde tot dusver één medaille door discuswerper Yannick Rolvink. Zijn 59.86 meter was goed voor brons.

Bron: DvhN

About the author

avFivelstreek