Skip to main content Skip to footer

Meld je aan voor de gezelligheidsloop

Op zondagochtend 19 februari houden we voor onze leden de gezelligheidsloop van Groningen naar Delfzijl met na afloop een gezellig kommetje soep met broodje. De bereiding van de soep is net zoals voorgaande jaren van Cees Dekker en zal ons dan ook weer goed smaken. 

Zoals de naam het al zegt, het gaat niet om de snelheid. Het tempo dat gelopen wordt, is een duurlooptempo waardoor onderweg volop gelegenheid is om bijvoorbeeld bij te praten en gezamenlijk een afstand af te leggen. De afstand Groningen-Delfzijl is 30 km en past dan ook perfect in de voorbereiding op diverse marathons die in het voorjaar worden gehouden. Natuurlijk hoef je niet de 30 km te gaan lopen. Op elke 5 km is een opstappunt en verzorgingspost. De afstanden zijn 30, 25, 20 , 15, 10 en 5 km.  Bang te zijn dat je het tempo niet kan aanhaken, hoeft niet. De groep is divers en de ervaring leert dat al snel groepjes met verschillende tempo’s ontstaan. Je zal altijd een loopmaatje vinden. Op iedereen wordt gewacht en we eten gezamenlijk. 

Zoals iedereen weet is de tijd van plastic bordjes en bestek voorbij. Om niet met ander materiaal een nieuwe afvalberg te creëren, is het verzoek om zelf een bordje en soepkom/bord met bestek mee te nemen. Dat is een andere opzet dan de voorgaande jaren en zal voor sommigen even wennen zijn, maar het is een trend dat bij andere verenigingen en evenementen is ingezet en veel vaker te zien zal zijn. 
Wil je meedoen aan de gezelligheidsloop? Meld je dan voor 10 februari a.s. aan door een mail te sturen naar activiteitenfivelstreek@hotmail.com of teken je in op de intekenlijst in ons clubgebouw. Vergeet vooral niet te vermelden hoeveel km je wilt lopen. Dit is van belang voor het organiseren van vervoer.
Als je niet kan lopen, dan ben je natuurlijk ook van harte uitgenodigd om bij het eten aan te sluiten. Het zal dan fijn zijn als je ons een handje wilt helpen door bijvoorbeeld de lopers naar de diverse opstappunten willen rijden. Vanzelfsprekend ontvang je voor het rijden een onkostenvergoeding. Wil je helpen of mee eten?  Meld je dan ook aan, zodat we hier bij het inkopen rekening mee kunnen houden. Ook is het fijn om te weten op welke hulp we kunnen rekenen. Immers zonder hulp is het niet mogelijk om een evenement te kunnen houden. 

We hopen jullie allemaal op zondag 19 februari te zien. Tot dan!

Met sportieve groet,

De activiteitencommissie
Ruud, Irene en Mark 

 

 

About the author

avFivelstreek