Skip to main content Skip to footer

Pinkstertrail voor het eerst door Delfzijl Noord

Het wandel- en hardloopevenement in Delfzijl kan rekenen op een stijgend aantal deelnemers. „We zien dat de belangstelling groot is,” vertelt Mark Giesolf van de Pinkstertrail Delfzijl.

„Het succes is vermoedelijke te verklaren doordat het evenement een grote groep mensen aanspreekt. Anders dan bij klassieke hardloop- of wandelevenementen staat de activiteit niet open voor één doelgroep. Het tijdstip van het evenement is ook gunstig. De Pinkstertrail Delfzijl is eigenlijk de start van de Pinksterfeesten Delfzijl.”

De evenementen versterken elkaar. Het recreatieve karakter komt mede daardoor goed tot uiting. Ook het feit dat de route ieder jaar anders is en de deelnemers door gebouwen komen waar ze anders niet snel komen, vergroot de aantrekkingskracht.”

„Dit jaar gaat de route voor een deel door Delfzijl Noord, een deel van Delfzijl dat volop in ontwikkeling is. Als je daar een paar jaar niet geweest bent, weet je niet wat je ziet. Het is voor het eerst dat de Pinkstertrail Delfzijl door dit stadsdeel gaat. Door het recreatieve karakter zien we dat mensen zich met vrienden, collega’s of familieleden inschrijven.”

Een van de bedrijven die zich trouw inschrijft voor de Pinkstertrail Delfzijl is hoofdsponsor makelaardij Brandsma|De Jong. „De Pinkstertrail Delfzijl is een van onze vaste uitjes,” legt Sjirk de Jong uit.

„Belangrijk bij ons is dat iedereen het leuk moet hebben. De teams bestaan uit zowel zakelijke als vriendschappelijke contacten die het bedrijf door de jaren heeft opgebouwd. Doordat de vraag vanuit deelnemers van de teams komt of een vriend of vriendin ook mag meelopen, breidt het netwerk zich uit. Gekscherend is de afspraak dat deelnemers voor minimaal drie jaar tekenen. De sfeer tijdens de Pinkstertrail Delfzijl zorgt ervoor dat we als kantoor ook dit jaar met tien teams inschrijven.”

“Die sfeer zorgt er ook voor dat mensen in beweging komen,” vult Giesolf aan. „Het deelnemersveld is divers en dat is heel leuk. Het parcours is ongeveer 8 kilometer lang en is zowel hardlopend als wandelend goed te doen. Onderweg zijn voldoende verfrissingen aanwezig in de vorm van waterposten en elke deelnemer krijgt onderweg een heerlijk yoghurtijsje.”

Inschrijven is online mogelijk tot 13 mei, via: www.pinkstertrail.nl. Daarnaast is het mogelijk dat mensen zich op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei na kunnen inschrijven.

About the author

avFivelstreek