Skip to main content Skip to footer

Succes in Ekenstein

Het seizoen loopt op het einde en dat betekent dat vandaag de laatste wedstrijd was van het Ommelanderloopcircuit. De 3e zaterdag van oktober is steevast gereserveerd voor de Ekensteinloop. Voor de leden van onze vereniging betekent dat  een thuiswedstrijd. 

In de top van het loopcircuit leek het allemaal een beetje bepaald, maar dan hadden ze niet op Gerard gerekend. Een vos verliest zijn streken niet en onze Vos was dan ook heel wat van plan. Onrust stoken in de top was het streven en dat lukte aardig. De Damster atleet had voor de bult al een beste voorsprong en zou deze voorsprong niet meer uit handen geven. Hij finishte in scherpe 34,26 en werd 1e in Ekenstein. Demian startte goed op een 2e positie, maar moest deze plek toch aan Gerben Vermij afstaan. Een weekje van onaangenaam bezoek van ziektekiemen was hier mede debet aan. Toch liep het Orakel van Leermens een mooi tijd van 36,50  en werd 2e van het circuit. Martin volgde kort op 38,11 Jorus en Roy liepen sterk en zette een tijd neer van respectievelijk 41,09 en 41,29.  Barry liet zich bij de heren 40+ doen gelden door met een tijd van 37,25 beslag te leggen op de eerste plaats. Richard kwam in dezelfde categorie in een tijd van 40,55 over de streep en werd zelfs 3e in zijn categorie van het gehele loopcircuit.  Siemon en Wietze waren bij de 50+ aan elkaar gewaagd en kwamen als 4e en 5e in respectievelijk 40,18 en 40,55 over de finish te komen Jan ten Hove kwam in 47,38 over de meet. Jack heeft helemaal de vorm weer terug. Recent net onder de 50 minuten en vandaag met 48,32 ruim onder de 50. Onze razende reporter Bram lijkt met een tijd van 49,47 het blessureleed wat achter zich te kunnen laten. 
Bij de dames 10 km waren al mastodonten van de vereniging aanwezig: Femke, Lydia en Mariska. De dames eisten het podium op met tijden van 45,28, 46,47 en 48,39. Femke werd daarmee overall winnaar van het Ommelander Loopcircuit. 

Bij de 5 km stond Suzanne op pollposition om de aanmoedigingsprijs (prijs voor meeste overwinningen op de 5 km) te pakken. Zal dat lukken of speelde een verkoudheid van eerder deze week toch nog roet in het eten gooien. Een eerste plaats werd het door een snelle dame uit Enschede niet. Echter, dit bedreigde haar positie niet meer. Met een tijd van 23,45 werd ze 2e dame en dat was genoeg voor de titel. Elise volgde haar op de voet op 24,34. De jeugdleden Karlijn en Anneloes proefden eveneens aan de 5 km en dat smaakte ongetwijfeld naar meer. Met tijden van 28,53 en 28,55 presteerden ze naar behoren. Vader Peter volgde het jeugdig tweetal op de voet in een tijd van 28,54. En natuurlijk was Truus ook in Appingedam. Zij liep haar race in een tijd van 36,02.

 

About the author

avFivelstreek