Skip to main content Skip to footer

Welkome douche voor deelnemers Pinkstertrail

Het lopen en wandelen naar en door gebouwen, waar je anders niet komt, word steeds populairder. „Dit aantal hadden we niet verwacht,” vertelt Mark Giesolf van de otganisatie.

„In de laatste week voor het evenement werd ons duidelijk dat ons doel van 600 inschrijvingen behaald zou worden, maar dat het aantal inschrijvingen zo’n vlucht zal nemen kwam voor ons als een verrassing. Het mooie weer op de vrijdag en zaterdag heeft mede geleid tot een flink aantal na-inschrijvingen.”

„De route door Delfzijl Noord viel bij de deelnemers in de smaak,” vervolgt Giesolf. „We horen louter positieve geluiden over de route. Delfzijl Noord heeft veel mensen op een positieve wijze verrast. De woonzorgcentra Betingestaete en Van Julsingha hebben om de Pinkstertrail Delfzijl een activiteit gebouwd, waardoor de zalen volzaten met bewoners. In combinatie met de aanwezige muziek zorgde dit voor een geweldig sfeertje. De carwash, de waterposten en het gratis yoghurtijsje zorgden door het goede weer voor een welkome verfrissing.”

De deelnemers kwamen verder door onder andere de Kruiskerk (met zang begeleid door een pianist), Groningen Seaports, Royal Wagenborg, de vroegers zeevaartschool (het pand van Amasus Shipping) en Noorderpoort Energy & Maritime (een beetje de tegenwoordige zeevaartschool), met het hoogste punt van de route, waar een heuse brug van een schip als simulator is ingebouwd.

„We kijken terug op een mooie vierde editie. Door de deelnemers werd het aandenken, een medaille met daarop het gebouw van Noorderpoort Energy & Maritme, zeer gewaardeerd. We willen elke editie een ander gebouw op de medaille zetten, zodat de medaille een collectorsitem wordt.”

„Doordat het aantal inschrijvingen ons heeft verrast, hebben we niet elke deelnemer op de dag van de Pinkstertrail Delfzijl een medaille kunnen uitreiken. Dit lossen we netjes op. De medailles zijn nabesteld en zullen zodra ze zijn gearriveerd aan de deelnemers die de contactgegevens bij ons hebben achtergelaten worden opgestuurd. In de komende maanden zullen we na gaan denken over de route voor de volgende editie. We hebben nog voldoende gebouwen en locaties op ons verlanglijstje staan.”

 

About the author

avFivelstreek