Skip to main content Skip to footer

Zeemijlen loop een echt feestje

De tiende editie van de Zeemijlenloop in Delfzijl was zondag een echt feestje. Rond de 450 deelnemers genoten niet alleen van het fraaie parcours en het enthousiaste publiek, maar hadden er ook nog eens prachtig weer bij.
Bij de mannen zegevierde René Smith uit Zuidbroek en bij de vrouwen Hillie van der Wal uit Gieten in de wedstrijd over vier zeemijlen (7,4 kilometer). Ben Stellingwerf uit Bedum werd bij de heren tweede, voor regionaal favoriet Gerard Vos uit Appingedam die wat verkouden was. Een andere regionale topper, Femke Veldman uit Delfzijl, werd derde bij de vrouwen, achter nummer twee Christien Koning uit Groningen.

Op het parcours ging na een paar kilometer iets mis. Een set bouwhekken aan Tuikwerderrak was per ongeluk niet opengezet, waardoor een flink aantal deelnemers wat extra meters moest maken. Voor het wedstrijdverloop voorin had dat geen invloed.

Op diverse plekken langs het parcours hadden zich veel toeschouwers verzameld. De meeste stonden aan de finish en aan het einde van de steile klim van de rand van de zee naar de nieuwe brug Diekloper. Daar zorgden de muzikanten van DHO na het moeilijkste stukje voor een vrolijke noot. Van daar ging het na een afdaling in een rechte lijn naar de finish bij Molen Adam. Even verderop was het gezelligheid troef tijdens de afterparty bij de Centrumkerk.

Een mooie afsluiting van het jubileumevenement dat weer begon met de Kidsrun op de atletiekbaan van Sportpark Centrum. Daar deden zo’n 150 kinderen aan mee. Vele ouders en opa’s en oma’s waren daar in een enthousiaste sfeer getuige van.

About the author

avFivelstreek