Framerunning

Framerunning is een onderdeel van de para-atletiek. Je beoefent de sport met een driewielframe zonder pedalen en met een borststeun. Je gebruikt je voeten om voort te bewegen waardoor je kunt lopen of zelfs rennen.

Framerunning is geschikt voor kinderen, jongeren en (jong) volwassenen met een lichamelijke beperking, zoals Cerebrale parese, spina bifida, MS, hersenbloedingen of syndromen, die in het dagelijkse leven een rollator of rolstoel gebruiken om zich voort te bewegen. Ook is het heel geschikt voor mensen die moeizaam lopen zonder hulpmiddel. Naast het feit dat framerunning zeer geschikt is om je conditie te verbeteren, kan het ook ingezet worden tijdens revalidatie. 

AV Fivelstreek biedt deze sport sinds 2021 aan! Inmiddels hebben we een leuke gezellige club kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jr. Alle leeftijden vanaf 6 jaar zijn natuurlijk welkom! Drie ervaren trainers zorgen voor een leuk programma afgestemd voor de gezamenlijke groep. Vanzelfsprekend wordt besproken wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van het individu, zodat een ieder het beste uit zichzelf kan halen, en vooral veel plezier beleefd aan deze prachtige sport! We hebben een positief kijk op het leven en kijken vooral naar datgene wat wel kan. Naast de trainingen bezoeken we regelmatig wedstrijden welke door heel Nederland georganiseerd worden. Wij richten ons dan vooral op de wedstrijden in het noorden. Blije en trotse gezichten daar doen we het voor.

Wil jij framerunning ook proberen, kom dan gerust vrijblijvend langs!  We  trainen op de woensdagavond van 17.45 tot 18.45 uur. Neem voor meer informatie contact op met Marloes Pot.